POWERNAPP

Wat is nu eigenlijk een “Short-“en een “Long Stay”?

Beste lezer,

Als nieuwste lid van het team van POWERNAPP, stel ik me graag even kort voor. Mijn naam is Michiel Beyens, voorheen was ik werkzaam als Sales Manager en was ik verantwoordelijk voor het managen en verhuren van 105 gemeubelde flats/studio’s te Antwerpen. Dit voor zowel Short- als Long Stay, individuen, grote groepen voor meerdere maanden tot grotere projecten in de Antwerpse haven.

Dankzij mijn expertise vertel ik jullie graag meer over Short- en Long Stay.

Zakelijke overnachtingen kunnen in vele vormen voorkomen. De meest voorkomende vormen bij langdurige projecten zijn Short Stay en Long Stay.

Maar wat betekent dit nu eigenlijk en wat is het verschil?

SHORT STAY

Dit betekent letterlijk “kort verblijf” zoals je zelf al had ontdekt, echter wordt hiermee niet een “kort verblijf” van één nacht bedoeld. Hier verwijst men naar een reeks overnachtingen van minimaal 7 nachten tot maximaal 6 maanden. Vaak is dit project gerelateerd en kan dit voor zowel één als meerdere personen of groepen zijn.

Bij het boeken van Short Stay verblijven zijn de volgende zaken zeker belangrijk:

  • Gaan de gast(en) tijdens het project naar huis?
  • Gaat de voorkeur uit naar hotel of short stay studio’s? Ofwel, is er eigen kookgelegenheid nodig?
  • Duidelijke prijsafspraken met de locatie
  • Duidelijke communicatie over de flexibiliteit van het project (duur van het project)
  • Duidelijke afspraken of contact op het gebied van voorwaarden (annulering, betalingen, etc.)

LONG STAY

Je raadt het al… lang verblijf. Bij “Long Stay” verwijst men naar een langer verblijf van minimaal 6 maanden. Dit komt vaker voor bij expats, wat dan weer andere voorkeuren met zich meebrengt. Hier is het belangrijk dat de gast het “Home away from home” gevoel ervaart, gezien ze dus voor een lange tijd van huis zullen zijn.

Bij het boeken van Long Stay verblijven zijn de volgende zaken zeker belangrijk:

  • Ruime accommodatie met eventueel een keuken
  • Duidelijke prijsafspraken of een contract voor meer maanden
  • Duidelijke opzegtermijn gezien flexibiliteit minder belangrijk is

Wat is nu het verschil?

Bij Short Stay is het belangrijk dat er genoeg flexibiliteit is bij de accommodatie gezien het verblijf afhangt van wijzigingen of verloop van het project. Bij grotere aantallen of groepen voor meerdere weken/ maanden is een goede planning zeker een must. Dit maakt het makkelijker om de gepaste accommodatie te vinden.

Bij Long Stay heb je vaker te maken met kleinere groepen en individuen, wat persoonlijke voorkeur belangrijker maakt gezien hier de planning niet snel last-minute zal veranderen. Hier is het belangrijk dat de gast zich thuis voelt voor de langere periode die ze van huis zullen zijn.

Bij zowel Short- als Long Stay verblijven kan POWERNAPP ondersteunen bij het zoeken van de perfecte accommodatie en assisteren bij het maken van afspraken met de accommodaties.

Meer over zakelijk boeken