POWERNAPP

Een turnaround of shutdown, veiligheid voorop!

Een turnaround of shutdown, veiligheid voorop!

De Benelux kent een aantal grote havengebieden, waaronder Rotterdam en Antwerpen. Deze gebieden staan bekend om de vele sites die plaats bieden aan olieplatformen en gasopslag. Deze sites zijn de doorvoerhavens van olie en gas. Vanuit hier wordt het transport georganiseerd van en naar de Benelux. Eens in de 5 jaar zijn de sites verplicht onderhoud te plegen aan de immense hoeveelheid silo’s die deze sites hebben. Een gigantische klus die gebonden is aan een specifiek tijdslot; iedere sluitingsdag kost immers miljoenen euro’s.

Werkzaamheden en veiligheid

Gedurende een turnaround of shutdown worden er tal van werkzaamheden gedaan, welke allemaal een eigen expertise behelzen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het leegpompen van de silo’s, schoonmaakwerkzaamheden, herstelwerkzaamheden van roest- of slijtageplekken en het terug in gebruik nemen. Eén van de belangrijkste taken gedurende al deze werkprocessen is veiligheid. Tijdens een turnaround of shutdown zijn er zoveel riskante werkzaamheden op grote hoogte, of met (giftige) vloeistoffen, dat veiligheidsvoorschriften hoog in het vaandel staan. Deze moeten te allen tijde expliciet worden nageleefd, omdat anders risico’s voor de medewerkers te groot worden. Denk hierbij aan ontploffingsgevaar, valgevaar of het inademen van chemische stoffen.

Grote volumes

Zoals eerder genoemd is het tijdslot van een turnaround of shutdown altijd zeer precies ingericht. Iedere extra sluitingsdag kost miljoenen voor de eigenaar van een dergelijke site. Dat betekent dat er ook veel mensen nodig zijn voor het uitvoeren van de werkzaamheden op alle vlakken. Veiligheid staat op nummer één. Dat betekent dat er voor één lasser, soms wel twee beveiligingsmedewerkers worden ingezet. Gedurende zo’n project kunnen op het hoogtepunt wel duizenden medewerkers met allerlei expertises tegelijk rondlopen op een site. Dit vergt veel coördinatie van de aannemers die de werkzaamheden uitvoeren. Zij huren deze medewerkers vaak in via recruiters of detacheerders. Veelal komen deze medewerkers niet uit de Benelux en worden zij ingevlogen uit landen als Spanje, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Roemenië, Hongarije of Duitsland.

Medewerkers in de kost

Aangezien de medewerkers vaak niet uit de Benelux komen hebben zij gedurende het gehele project ook een onderkomen nodig. De aannemers regelen dit voor deze medewerkers en geven vaak een zogeheten ‘allowance’ uit voor eten en drinken. Zo kan de medewerker op zijn eigen tijden zelf zorgen voor ontbijt, lunch en/ of diner. De medewerker zit hiermee volledig in de kost, maar behoudt wel de vrijheid van eten en drinken naar eigen inzicht en tijden. Omdat de projecten vaak tussen de 1,5 en 2,5 maanden duren, is voor het onderkomen eigen kookgelegenheid zeer gewenst. Echter kun je je voorstellen dat er voor duizenden personen tegelijk niet voldoende appartementen of studio’s beschikbaar zijn. Daarom wordt hier ook van afgeweken.

Projectboekingen via POWERNAPP

POWERNAPP heeft ook prijsafspraken bij zogenaamde shortstay accommodaties. In deze accommodaties zijn studio’s of appartementen te boeken die voor langere tijd vaak de voorkeur krijgen, vanwege de eigen kookgelegenheid en het hebben van een woonruimte. Omdat de medewerkers een allowance krijgen, is het ook mogelijk hen onder te brengen in hotels. Door gebruik te maken van grote volumes en dus onderhandelkracht is het mogelijk de prijs van hotelkamers te drukken. POWERNAPP ondersteunt hierbij. Door het grote aantal afspraken met hotels en hotelketens en kennis van turnarounds en shutdowns hebben wij de ervaring om ook een sterke partner te zijn bij grote aantallen. Een goed voorbeeld is het onderhandelen en uitkopen van een geheel hotel gedurende een turnaround, voor een periode van 2,5 maand. Voor het hotel brengt dit grote voordelen mee, aangezien ze kunnen besparen op personeelskosten (minder schoonmaakkosten, restaurant enkel open op gezette tijden etc.). Daardoor kan POWERNAPP ook een scherper tarief onderhandelen, wat voordelig is voor de aannemer in kwestie. Daarnaast profiteren de medewerkers van hotelcomfort en kunnen zij uitgerust dagelijks aan de slag, wat de veiligheid van de werkzaamheden weer ten goede komt.

Het boeken van accommodaties voor een turnaround of shutdown is een andere tak van sport dan het simpelweg boeken van medewerkers in de kost. Bij het boeken van het juiste hotel of accommodatie kan POWERNAPP goed ondersteunen aangezien we op de hoogte zijn van de wensen en het profiel van dit type klant en project. We kennen de wensen van de projectboekers en hun medewerkers. We kennen echter ook onze hotelpartners en de situatie op locatie, of dat nu om parkeren gaat of over het restaurant. Zo worden onze projectboekers kosteloos ontzorgt, maar is de vorm van onze support wel tot in detail afgestemd op basis van hun wensen én die van hun medewerkers in de kost.

Meer over zakelijk boeken