POWERNAPP

5 tips voor het vinden van het juiste zakelijk hotel

De keuzestress slaat toe wanneer je op zoek gaat naar een hotel voor een zakelijke bijeenkomst, langdurig project of een overnachting voor of na je afspraken. Het aanbod op online boekingskanalen is zo groot, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen onze klanten op een gestructureerde manier om hun zakelijke hotelovernachtingen te organiseren. We geven je daarom graag 5 tips, die we zelf ook hanteren bij het maken van de juiste prijsafspraken bij hotels.

Tip 1 Locatie: Iedereen gaat het liefst zo efficiënt mogelijk met zijn tijd om. Daarom dient de reisafstand van en naar je zakelijk hotel zo kort mogelijk te zijn, zodat je ’s ochtends zo lang mogelijk van het comfort kunt genieten in je hotel. Start daarom in je zoektocht naar een hotel bij de werklocatie en bekijk welke hotels in een straal van maximaal 20 minuten reisafstand zitten.

Tip 2 Prijs: Hotelkosten zijn kosten die zichzelf niet direct terugverdienen. Het bepalen van een budget voor een hotelovernachting is daarom belangrijk. Kun je de kosten van een overnachting doorberekenen aan je klant, of gaat het juist van je eigen marge af. Het is goed om vooraf te bepalen wat het budget is voor je overnachting, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Houdt hierbij ook rekening met het ontbijt, parkeerkosten en toeristenbelastingen.

Tip 3 Food & Beverage: In een hotelkamer zijn vaak geen faciliteiten om zelf te koken. Je bent dan al snel aangewezen op een restaurant. Na een lange werkdag heb je vaak geen zin meer om de deur uit te gaan en loop je het liefst direct het restaurant van het hotel in. Bekijk daarom of de hotels in het aanbod een restaurant en/ of bar faciliteit aanbieden. Boek je een hotel voor een langduriger verblijf, bekijk dan ook zeker even de menukaart. Voldoende afwisseling is natuurlijk erg belangrijk.

Tip 4 Voorwaarden: Zakelijke hotelboekingen dienen vaak op rekening te worden geboekt. Een afdeling administratie wordt vaak niet blij van rondslingerende bonnetjes van de declaraties van medewerkers. Check daarom vooraf of het mogelijk is de hotelkosten op rekening te betalen. Soms is het hierbij nodig om een creditcard ter garantie achter te laten of een KVK-uittreksel te overleggen, zodat een hotel een creditcheck kan doen. Ook is flexibel annuleren belangrijk. Zakelijke agenda’s veranderen snel en dus is het noodzakelijk altijd kosteloos tot het laatste moment te kunnen annuleren.

Tip 5 Faciliteiten: Voor veel organisaties is een gezonde en fitte medewerker een speerpunt. Wanneer je in een zakelijk hotel verblijft, is het goed als de dagelijkse routine door kan gaan. Naast een gezonde menukaart, zijn sportfaciliteiten in de vorm van een fitnessruimte of een zwembad een absolute pré. Daarnaast kan een groene omgeving je aansporen tot een wandel- of fietstocht tijdens je hotelverblijf.

Dit waren de 5 tips die de keuzestress in het vinden van het juiste zakelijke hotel verminderen. Wil je graag meer weten over ons platform voor zakelijke hotelovernachtingen waar bovenstaande tips reeds zijn meegenomen, neem dan contact met ons op via 076 532 99 87 of welcome@powernapp.com.

Meer over zakelijk boeken