POWERNAPP

Medewerkers in de kost; wat zijn hun specifieke wensen?

Zakelijk hotels boeken is een vaak voorkomend fenomeen in verschillende branches. POWERNAPP boekt met name hotels voor bedrijven die op projectbasis werken. Zij noemen dit het plaatsen van ‘medewerkers in de kost’. Wat is het profiel van dergelijke medewerkers en wat zijn hun wensen? Hierover meer in deze blog.

Achtergrond bedrijf

Bedrijven die medewerkers in de kost plaatsen zijn vaak werkzaam in de bouw, afbouw, (installatie)techniek of infrastructuur. Zij werken vaak op projectbasis door het hele land voor verschillende opdrachtgevers en doen specialistisch werk. Bijvoorbeeld in de sector retailbouw. Hierbij kun je denken aan bedrijven die zich richten op de (om)bouw van supermarkten. Heel gericht en binnen een bepaald tijdslot moeten werkzaamheden zijn afgerond. Dit is een specialisme en daarom worden deze bedrijven door het gehele land ingehuurd. Op en neer rijden is voor langere afstanden dan geen optie en een hotel boeken voor de medewerkers de oplossing.

Type boeking

We noemen dergelijke hotelboekingen, projectboekingen. Aangezien projecten vaak deadlines hebben, weet het bedrijf in welke week het project afgerond moet zijn. De medewerkers maken lange dagen en mogen maximaal 12 uur per dag bezig zijn met werk. Verplaatsing van en naar de werklocatie hoort hierbij. Om geen tijd te verliezen wordt er daarom voor projecten verder weg, een hotel geboekt en gaan medewerkers in de kost.
Vaak worden de werkzaamheden gepland van maandag tot vrijdag en rijden medewerkers voor het weekend naar huis. Ze zitten dan doordeweeks ‘in de kost’.

Wensen medewerker in de kost

Medewerkers in de bouw, afbouw, (installatie)techniek en infrastructuur maken lange dagen. Vaak is het fysiek zwaar werk. Om weer fit aan de volgende werkdag te kunnen beginnen zijn een aantal zaken van belang bij het boeken van de hotels;

  • Een goed bed; het is belangrijk dat men uitgerust en fit op de werkvloer verschijnt.
  • Rustige omgeving; geluidsoverlast is funest voor een goede nachtrust, daarom is een stadshotel niet aan te raden.
  • Parkeren; vaak gebruiken projectboekers busjes voor al hun gereedschappen. Parkeren in een parkeergarage is dan vaak niet mogelijk door een maximale inrijhoogte. Ook is het belangrijk dat de busjes op eigen terrein geparkeerd staan, ivm inbraakgevoeligheid.
  • Een vroeg en goed ontbijt; men start vaak vroeg met de werkzaamheden. Tijdig ontbijten, vaak vóór 7:00 uur is dan noodzakelijk. Anders een uitgebreid ontbijtpakket.
  • Een goed diner; na een lange zware werkdag is het noodzakelijk om voldoende en voedzaam te eten. Een uitgebreide menukaart die voor meerdere projectweken toereikend is, is dan een must.
  • Betaling op rekening van zowel de overnachting, maar vaak ook van extra’s zoals het diner en drankjes is noodzakelijk.
  • Reistijd tot de projectlocatie is ook essentieel. De medewerkers blijven tenslotte overnachten in de buurt om reistijd tot een minimum te beperken.

De medewerker in de kost heeft dus andere wensen dan bijvoorbeeld een consultant of CEO welke voor zakelijk gebruik hotelovernachtingen boeken.

Bij het boeken van het juiste hotel kan POWERNAPP goed ondersteunen aangezien we op de hoogte zijn van de wensen en het profiel van de ‘medewerker in de kost’. We kennen de wensen van de projectboekers en hun medewerkers. We kennen echter ook onze hotelpartners en de situatie op locatie, of dat nu om parkeren gaat of over het restaurant. Zo worden onze projectboekers kosteloos ontzorgt, maar is de vorm van onze support wel tot in detail afgestemd op basis van hun wensen én die van hun medewerkers in de kost.

Meer over zakelijk boeken