POWERNAPP

In welke 5 branches maakt men vaak gebruik van zakelijke hotelboekingen?

Het zal je waarschijnlijk verbazen, maar in veel sectoren wordt er wekelijks gebruik gemaakt van zakelijke hotelboekingen. Dit is met name zo bij specialistisch werk, waarbij de medewerkers op locatie aan het werk moeten buiten hun eigen regio, voor een paar dagen of langer. Dit noemen we zogenaamde projectboekingen, waar vaak ook vaste prijsafspraken voor worden gemaakt. De bedrijven die deze boekingen maken, noemen dit in de volksmond; de medewerkers in de kost!

Infra Bedrijven gelieerd aan de aanleg en bouw van infrastructuur, zijn vaak niet binnen één dag klaar met hun werkzaamheden. Dit zijn vaak enorme projecten, welke landschappen en omgevingen een totale metamorfose geven. Nieuwe infra-projecten zijn vaak langlopend en behoeven een andere aanpak dan een individuele hotelovernachting. Bij bestaande infra projecten (denk aan het verleggen of verbreden van een snelweg) vinden de werkzaamheden vaak ’s nachts plaats. Ook hier valt een mouw aan te passen door hotels voor ‘day-use’ te boeken.

Consultants Als consultant word je vaak ingevlogen om specifieke kennis over te brengen of te implementeren in organisaties. Dit zijn trajecten die een looptijd kennen van meerdere weken of zelfs maanden. Een traject bestaat uit een onderzoeksfase, uitwerkingsfase en sluit af met de implementatiefase of adviesfase. Een consultant zal of op interim-basis werken aan een opdracht en fulltime aan de slag zijn, of wekelijks een bepaald aantal dagen besteden aan zijn of haar werkzaamheden bij een specifieke klant. Als dit niet om de hoek is, maken consultants vaak gebruik van hotelovernachtingen.

Retail De retailsector is een branche waar de marges klein zijn. Dit betekent dat wanneer er geïnvesteerd wordt in bijvoorbeeld een verbouwing, her-aanleg van stroom-, water-, of andere voorzieningen of verandering van merknaam, de zaak niet lang dicht mag blijven. Wat we zien is dat retail gefocuste bedrijven binnen 2 à 3 dagen hun zaak volledig willen en moeten verbouwen. Projectteams van verschillende bedrijven uit meerdere sectoren komen dan samen om dit succesvol en snel af te ronden. Deze teams maken vaak gebruik van hotels, waarbij er continu contact is met de opdrachtgever, vanwege voortgang en wijzigingen.

Bouw en installatie-sector De bouw- en installatie-sector werken gezamenlijk aan grotere nieuwbouwprojecten. De oplevering van nieuwe huizenblokken of zelfs geheel nieuwe wijken gaat niet over één nacht ijs. Het komt uiteraard voor dat deze bedrijven gebruik maken van lokale onderaannemers, echter kijkt men ook naar kostenbesparing en kwaliteit. Wat steeds vaker inhoudt dat men eigen mensen naar projecten stuurt die wat verder weg liggen, met als gevolg; de medewerkers in de kost!

Trainingsinstituten Trainingen en scholingen komen het best tot hun recht als de medewerker of student die de training volgt in een andere omgeving zit dan de eigen werkomgeving. Op deze manier raakt men niet afgeleid door het dagelijks werk en/ of collega’s die voor de kleinste dingen vragen stellen. Trainingsinstituten geven hun trainingen dus graag op externe inspirerende locaties, zodat er volledige focus op de leerstof ontstaat. Idealiter sluit de locatie aan op de onderwerpen, bijvoorbeeld een training mindfullness in een rustige, duurzame en groene omgeving. Trainingen kunnen ééndaags zijn, maar uiteraard ook meerdaags. Hiervoor dient men dan een zaal met audiovisuele middelen en eventueel hotelkamers te boeken.

Dit waren de vijf branches welke vaker dan gemiddeld gebruik maken van hotels. Ben jij werkzaam in één van deze sectoren en wil je graag meer weten over onze kosteloze diensten voor zakelijke hotelboekingen, neem dan contact met ons op via 076 532 99 87 of welcome@powernapp.com

Meer over zakelijk boeken