POWERNAPP

Maatwerk hotelboekingen in een digitale wereld

Zoals de meeste startups heeft POWERNAPP een aantal strategische koerswijzigingen ondergaan om bestaansrecht te verdienen. Bij onze start was het doel om elke boeking via een online boekingsportaal te laten lopen, volledig digitaal dus. Inmiddels boeken wij voor onze boekers ook handmatig. Welke wijze de beste is blijft na drie jaar POWERNAPP een vraagstuk binnen onze bedrijfsvoering. Digitalisering, maatwerk of beiden?

Digitale efficiëntie voor alle partijen De basis van een online boekingsportaal is digitale efficiëntie. Via softwarekoppelingen kunnen onze boekers online zoeken, een hotelovernachting boeken, annuleren en administreren. Zij kunnen dus te allen tijde gebruik maken van de POWERNAPP-kortingstarieven en hebben binnen een paar minuten de boeking rond. Bij de hotels komt deze boeking automatisch binnen, dus ook voor hen geen handmatig werk. Qua snelheid en efficiëntie een goede score voor zowel boeker als hotel. Maar hoe werkbaar is een digitaal boekingsportaal bij specifieke wensen die niet automatisch kunnen worden afgestemd met het hotel? Denk aan zaken als;

Onze medewerkers starten erg vroeg, kunnen zij voor 06:30 ontbijten? Ik heb geen bedrijfscreditcard maar wil wel op rekening betalen. Enkel logies, ontbijt en diner. Extra’s zijn voor eigen rekening Onze werkzaamheden zijn erg weersafhankelijk, dus op de dag zelf annuleren is een absolute must (16:00 uur op dag van aankomst)

Ontzorging door maatwerk In de regel blijken er bij zakelijke boekingen haast altijd specifieke wensen en criteria te zijn. Integratie in het portaal zorgde voor veel uitdagingen. Tegelijkertijd bleek het een kans om onderscheidend te zijn, want hoe complexer de boekingen, des te groter onze toegevoegde waarde op het gebied van ontzorgen kan zijn. We zien dat onze boekers los van het kosteloos besparen via onze prijsafspraken, met name blijven boeken voor die ontzorging.

Bovenstaande lering heeft ervoor gezorgd dat wij samen met nieuwe boekers die niet bekend zijn met POWERNAPP, eerst inventariseren wat het boekingsgedrag is en welke service daar het beste bij past. Zodoende is er een tweeledige dienst ontstaan; digitale boekingen via het portaal en handmatige reserveringen.

Zal maatwerk ooit verdwijnen? De vraag is of de digitale wereld op een bepaald punt dusdanig verfijnd zal zijn dat de verschillende criteria die op dit moment nog niet te standaardiseren zijn, wel online kunnen lopen. Uitgaande van de continue ontwikkelingen in de techniek, zou dat zomaar zo kunnen zijn. De onderliggende vraag is of boekers daar wel voor open staan. Een aantal van onze boekers zijn daarover duidelijk; de ontzorging en het hebben van één betrouwbare aanspreekpartner is voor hen belangrijker dan enkel de toegang tot goedkopere tarieven. Voorlopig gaan wij dus met veel enthousiasme op dezelfde voet verder.

Ook eens sparren om uw zakelijke hotelgebruik kosteloos te optimaliseren? Of heeft u tips of ideeën hoe we in de toekomst hotels voor zakelijk gebruik kunnen of zelfs moeten gaan boeken? Wij plannen graag een vrijblijvende (bel)afspraak in. Contact ons via welcome@powernapp.com of 076 532 99 87.

Meer over zakelijk boeken