POWERNAPP

De zomerperiode; nadenken over je persoonlijke doelen

Je hoort het vaak, mensen pakken de zomerperiode en bijbehorende vakantie graag aan om hun leven en doelen in het werk weer eens onder de loep te nemen. Doe ik nog wel wat ik wil en word ik blij van de activiteiten die ik in mijn dagelijks werk onderneem? Vaak is men niet in balans en dat wordt direct weer versterkt als je terugkomt van vakantie met een volle mailbox. Wij geven je wat tips, om fris te beginnen na je vakantie!

Wat zijn jouw talenten? Bekijk voor jezelf welke talenten je hebt. Waar ben je goed in? En waar haal je blijdschap en werkplezier uit? Daarnaast is het ook goed om te bekijken waarom je juist goed bent in deze dingen. Is het omdat het gemakkelijke taken zijn, of juist omdat je er uitdaging in vindt? Dat laatste is belangrijk. Juist de uitdagende klussen geven je ruimte om te ontwikkelen.

Als je eenmaal jouw talenten gevonden hebt, weet je ook direct waar je energie van krijgt. En tegenovergesteld, weet je ook direct waar je energielekken liggen. Het wordt dus tijd dat je die energielekken elimineert. Maar hoe?

Maak van een 7 een 10 Zoek de taken op die horen bij talenten waarbij je inspanning moet leveren om de klus te klaren. Hierdoor ontwikkel je. Trek deze taken naar je toe en wordt expert op dit gebied. Je zult zien dat collega’s of andere mensen in je omgeving dit ook gaan oppikken en je gaan vragen om jouw talent te benutten. In plaats van alles een beetje te doen, ga je je focussen op datgene waar jij goed in bent. Je maakt jezelf tot expert en maakt dus simpelweg van je talent een expertise. Je groeit van een 7 naar een 10!

Pak regie en delegeer Er is maar één iemand verantwoordelijk voor zijn eigen geluk en plezier. En dat ben jij zelf. Ga dus zelf achter het stuur zitten en stippel je pad van ontwikkeling uit. Dit betekent ook dat je moet gaan delegeren. Bekijk in jouw omgeving welke taken en activiteiten je gemakkelijk kunt uitbesteden aan collega’s of andere organisaties. Zorg ervoor dat je zelf expert wordt in jouw talenten, maar dat je ook anderen laat floreren in hun talent, expertise en kennisgebied.

Balans gevonden? Het zal even tijd kosten, maar op den duur vind je jouw balans terug. En heb je een omgeving gecreëerd, waarin je je echt focust op jouw persoonlijke talent en de energielekkende taken kunt delegeren aan andere experts, die op hun beurt weer goed zijn in deze taken.

Ook wij doen met veel plezier ons werk en hebben onze balans gevonden. We focussen ons op waar we goed in zijn, waar we een groot netwerk hebben en onze expertise in onderhandelen. Zo hebben wij bijvoorbeeld ondervonden dat we in de zakelijke reisbranche ook vaak de vraag krijgen voor het boeken van vluchten of ander vervoer. Dit is niet onze core business, dus we helpen onze klanten dan met een doorverwijzing naar de juiste partij.

Uiteraard helpt POWERNAPP je graag bij het organiseren van (hotel)accommodaties, zowel langdurige als kortstondige ad-hoc projecten. We kennen de markt als geen ander en ondersteunen kosteloos bij het onderhandelen van prijs, flexibiliteit en andere voorwaarden.

Wil je graag meer weten over een kosteloze optimalisatie binnen zakelijke (hotel)overnachtingen neem dan contact met ons op via 076 532 99 87 of welcome@powernapp.com

Meer over zakelijk boeken